Mijn verhaal

Ik zat niet piepjong in de redactie van de schoolkrant en studeerde geen journalistiek.

Nee, mijn noodzaak om te schrijven groeide uit frustratie. Vanaf mijn 18e had ik geen ouders meer en stond ik er alleen voor. Ik las brieven over verzekeringen, studiefinanciering en wezenuitkeringen. Natuurlijk had ik hulp, maar uiteindelijk wilde ik alles zélf goed regelen en begrijpen tot in de details. Maar de vaagtaal in die brieven maakte me moedeloos. Wat is nou je punt en wat wil je van me?, vroeg ik me vaak af. Ik miste duidelijkheid en menselijkheid. Na een portie ploeterpuzzelen of een rondje bellen werd het vaak wel helder. Zeg dat dan meteen, dacht ik dan. Het leven werd weer lichter en ik werd meer mezelf. Vrolijk, enthousiast en betrokken bij anderen. Ik studeerde, groeide en leerde.

Toen ik na een tijdje in de pan keek, was een sterk soepie ontstaan op basis van die twee ingrediënten: mijn schreeuw om duidelijkheid en menselijkheid aan de ene kant. En mijn vrolijke, empathische en licht-rebelse persoonlijkheid aan de andere kant. De soep pruttelde een paar jaar door. Daaruit ontstond mijn fond en dat is nu mijn missie: ik help anderen om dingen duidelijk, menselijk en leuk te maken. Dat doe ik waar ik kan. In mijn werk en vrije tijd. Want het leven is kort, dus laten we elkaar een beetje helpen en er iets van maken!

Wat klanten en collega’s over mij zeggen:

“Jij kunt als geen ander een tekst kort schrijven waarin je op een heel leuke manier de moeilijkste onderwerpen plat slaat zodat iedereen het snapt en leuk vindt om te lezen (dat is echt jouw unieke kracht).”

“Daarbij kijk je altijd naar je lezer; what’s in it for him.

“Je bent precies.”

“Je wilt het echt goed doen, je duikt dus helemaal in onderwerp en stelt jezelf en je klant/collega de goede vragen.”

“Je bent betrouwbaar; als je zegt dat iets dan en dan klaar is, is dat ook zo of je communiceert daarover.”

“Je geeft energie.”

“Je vindt mensen superbelangrijk, dus je bent attent en aardig en lief.”

“Je denkt mee in communicatie; dus gaat veel verder dan teksten schrijven, maar je bent niet van de grote plannen, gewoon lekker praktisch dus.”

“Je hebt een enorm netwerk en weet altijd wel iemand die iets goed kan.”

“Je zit altijd vol ideeën (proactief als dat niet zo’n suf woord is), en ik bedoel daarmee dat je met plannetjes komt ook al vraag ik daar niet om.”

Jeske Paalvast

post@jeskepaalvast.nl
06 41 77 93 71
KVK 5134 4998
BTW NL001668793B28

Contact?

Contact

Mijn adres?
Bij Seats2meet, in het Spoorpark
of bij jou aan tafel (nu met 3 laptops tussenruimte)?