Bordjes in het groen

2021

Op bedrijventerrein Kraaiven in Tilburg sloegen ze twee vliegen in eén klap. Ze plantten meer groen en zorgden dat regenwater beter de grond in kan. Daardoor wordt het hier geen hitte-eiland meer in de zomer. Ook is er nu minder wateroverlast. Dat is fijn voor alle mensen die hier werken. Zij kunnen nu ook een lunchwandeling in het groen maken.

Met bordjes op het industrieterrein laten ze hier nu zien wát er is gebeurd in de hoop dat mensen thuis in hun eigen tuin ook iets gaan doen.

Deal

Ik schreef de teksten op de bordjes. Die kwamen op 12 plekken langs de wandelroute over het industrieterrein. Bij elke actie 1. Steeds met een sprekende titel, een omschrijving van wat er gebeurd is en een korte uitleg van het effect daarvan. Op de 4 hoeken van de route kwam iets meer uitleg over het waarom van deze groene lunchwandelroutes.

Wat ik deed

  • Teksten voor op de bordjes schrijven.
  • Bij de opening wandelen en genieten.

Collega’s

  • Nicole van Hoof als projectleider.

De opening was regionaal nieuws

Compleet met wethouder die een boompje plantte en een borrel dronk.

Nog mooier was het verhaal van de voorzitter van Vitaal Kraaiven:

“Eerst dacht ik: wat een geitenwollensokkengedoe. Maar dat is niet zo! We zijn gewoon begonnen. En nu ziet iedereen het groen en die bordjes en worden ze enthousiast. Begin gewoon, thuis ook. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn.”

PS. Ik was erbij. Zie je mij? 👉🏽

Jeske Paalvast

post@jeskepaalvast.nl
06 41 77 93 71

Waar ik werk?

Bij Seats2meet, in het Spoorpark
of bij jou aan tafel?

KVK  5134 4998
BTW NL001668793B28