Wat ging er allemaal fout vandaag?

Het is jaren geleden. Ik zit te lunchen en luister naar het radioprogramma van Effe Ekdom, toen nog op 3FM. Ik houd sowieso wel van de meligheid van Gerard Ekdom, maar er is één onderdeel in het bijzonder waarop ik me verheug. En dat is het vaste item ‘wat ging er allemaal fout vandaag.’

Dit onderdeel zit aan het einde van iedere Effe Ekdom. Luisteraars mogen dan doorgeven wat ze denken dat er vandaag fout ging in de uitzending. Was het inderdaad een fout, dan kunnen ze iets winnen. Wat een briljante zet eigenlijk!

Chill (f)out
Door je fouten aandacht te geven maak je ze veel minder belangrijk. Als je fouten mag maken, wordt je werk een stuk leuker en meer ontspannen. Wat maakt het Gerard nog uit dat hij fouten maakt, hij heeft plezier in zijn werk! Zoveel plezier dat hij trakteert als jij hem betrapt op het maken van een fout. Een verspreking, een spreekwoordverhaspeling of een zwart-wit-moment in de show kan voor jou leiden tot een geweldige prrrrrijzen.

Slimme move
Voor mij als luisteraar is het leuk, want ik let extra goed op tijdens de uitzending. Klopt het hoe hij die naam uitspreekt? Is die band wel in 1992 uit elkaar gegaan? Een slimme move van 3fm, want dat is weer goed voor de betrokkenheid van de luisteraars en mogelijk zelfs voor de luistercijfers. Los daarvan past het bij de sfeer van de show, luchtig en humoristisch. *En last but not least: een luchtgitaar in een luchtige, bruine doos, wie wil die nou niet?

Doen?
Zullen we dit doen op ons werk? Welke fout hebben we vandaag gemaakt? Ik stel voor dat dit een vast agendapunt wordt bij elke vergadering. Een doos tompoezen voor de foutste fout. Wel onmiddellijk opeten met alle aanwezigen.

Veel plezier!